Home Home Enkele reacties na afloop van het seizoen...
Enkele reacties na afloop van het seizoen... PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door webteam   
maandag 27 april 2015 13:31
"Een niet te evenaren seizoen voor FC Eksaarde". Menig supporter liet deze woorden over de lippen rollen na de match tegen Beervelde B. We werpen een terugblik op het seizoen met enkele reacties die we sprokkelden tussen pot en pint, na de zoveelste "bierwave"... U kan onder meer reacties lezen van Johan Clauwaert, Ruben Lagaet, Nicolas Van Driessche, Timothy Raes, Koen Heye, Gianni Cardon, Yannick Timmerman, Pascal Van Hese, Jordy Heirman, Koen Roels, Ruben Bauwens en Sebastian De Loose.

Johan Clauwaert (trainer eerste elftal):
"De match tegen Beervelde kwam wat moeilijk op gang omdat de druk er al af was. We trainden al wat minder intensief, de ploeg werd een klein beetje door elkaar gehaald en de motivatie was ook een beetje weg. Maar kom, vorige week spelen we kampioen op Rupelmonde met een uitstekende wedstrijd. Om eerlijk te zijn, ik had niet verwacht dat we los kampioen zouden spelen dit seizoen. Ergens hoopte ik wel dat we zouden meedoen voor de titel, maar dat we met vier punten los kampioen zouden worden, neen dat niet. En dat we dan ook met A-reserven en U17 kampioen spelen, is veelbelovend voor de toekomst. Onze ambitie volgend seizoen moet de middenmoot zijn. Mijn 15 vaste A-kernspelers hebben allen hun contract verlengd en we haalden ook enkele gerichte versterkingen binnen. Of ik nog weet aan de hoeveelste Hoegaarden ik nu bezig ben? Ik denk de vierde. Of neen, 't zal toch al iets meer zijn..."

Nicolas Van Driessche (afscheidnemend doelman FCE):
"Ik ben sprakeloos na vandaag. Ergens had ik wel verwacht dat Eksaarde me een afscheid zou geven met een ruiker bloemen of iets in die aard, maar een basisplaats in mijn laatste match voor Eksaarde: mooier kan het niet. Ik vond het een prachtig gebaar en dat zal ik nooit vergeten. Ik heb een keuze gemaakt die voor mezelf de beste leek. Eksaarde is en blijft de club van mijn hart, maar ik word 23 en dan moet ik ook even individueel denken. De aanbieding van HO Kalken kwam en ik denk dat ik die kans met beide handen moet grijpen. Of je mij nog zal zien op Eksaarde? Uiteraard. Ik heb hier zestien jaar gespeeld. Ik zag hoe de vruchten geplant werden en nu worden die volop geoogst. Daar is deze titel ook het resultaat van. Een seizoen als het deze zullen we nooit meer meemaken. Nu is het tijd om even te genieten."

Pascal Van Hese (speler eerste elftal):
"Ik had niet verwacht dat we kampioen gingen worden. Ik dacht aanvankelijk dat we tweede zouden worden, na YB Beveren. We worden kampioen omdat wij een bredere kern hebben dan YB Beveren. Hoe groot het aandeel Johan Clauwaert in deze titel is? Hij heeft ervoor gezorgd dat er een ploeg tussen de lijnen stond die voor elkaar vocht. Ook al waren er soms moeilijke keuzes, iedereen ging voor elkaar door het vuur. Er was geen mooier scenario dan kampioen spelen op het veld van Rupelmonde. Tegen een rechtstreekse concurrent de titel pakken met een 1-4: toch legendarisch, denk ik. Volgens mij hebben we een ploeg die volgend seizoen vlot in de middenmoot kan meedraaien. Ik tekende ook bij op Eksaarde omdat ik me hier heel goed voel. Ik dacht er even aan om te stoppen met voetballen, maar toch ben ik blij dat ik kan zeggen dat ik ook volgend jaar de clubkleuren van FCE zal verdedigen."

Ruben Lagaet (speler eerste elftal):
"In mijn eerste seizoen bij Eksaarde direct kampioen spelen: neen, dat had ik niet verwacht. Ik speelde al eens eerder met Stekene Sportief kampioen, maar deze titel vind ik veel mooier. Met Stekene waren we al van Nieuwjaar zeker dat we kampioen zouden spelen, nu was het een gevecht tot het einde. We worden deels kampioen doordat de trainer een hechte groep heeft gemaakt, maar anderzijds valt het ook niet te ontkennen dat er op Eksaarde heel wat talent rondloopt."

Ruben Bauwens (speler eerste elftal):
"Wat een knotsgekke statistiek dat ik meer doelpunten maakte dan Koen Roels in een volledig seizoen. Ik ben een centrale verdediger, ik ga normaal gezien nooit mee naar voren. Koen Roels is een aanvallende middenvelder en ik heb één doelpunt meer dan hem. Dit doelpunt was één van de mooiste momenten uit mijn FCE-carrière. (Koen Roels komt tussen in het interview): "Ik gun jongens als Ruben Bauwens het meer dan mezelf. Die bal ging ofwel naar de cornervlag ofwel tegen de netten: het is dat tweede geworden. (Ook Sebastian De Loose komt tussen): "Ik kon die bal even goed zelf binnentrappen, maar ik zag Ruben Bauwens komen aanstormen. De grond daverde en ik kon niet anders dan de bal achteruit leggen. We waren het delirium nabij. (En ook Koen Van Laere geeft zijn mening): "Ik scoorde dit seizoen evenveel doelpunten als Ruben Bauwens. Meer valt er niet te zeggen."

Timothy Raes (trainer U10-ploeg):
"Fantastisch dat onze eerste ploeg kampioen speelt. Het is ook bijzonder mooi dat de jeugd hier zo nauw bij betrokken is. Mijn U10-ploeg verloor geen enkele wedstrijd op het ganse seizoen, ik ben superfier als trainer op mijn gasten. Ik hoop dat ze later ook dergelijke dingen kunnen verwezenlijken bij Eksaarde. Kijk even rond: een bomvolle Canontine die de titel van Eksaarde viert... Dit alles bewijst dat Eksaarde goed werk aan het leveren is."

Koen Heye (jeugdcoördinator en trainer U17):
"Ik denk niet dat we dit ooit nog zullen meemaken bij Eksaarde. De jeugd floreert volledig, de eerste ploeg en de A-reserven spelen kampioen. Het doet iets met een mens. We plukken de vruchten van het jarenlange werk en de inzet van zovele mensen. En ik wil het toch even vermelden: voor mij is Jarno De Maesschalck de man van het seizoen bij Eksaarde. Ik had tranen in de ogen toen hij ons op het veld van Rupelmonde twee keer op voorsprong kopte. Al staat het buiten kijf dat deze titel het werk is van iedereen, niet in het minst van Johan Clauwaert. Chapeau voor de manier waarop hij de ploeg naar deze titel geloodst heeft. Hij haalt het beste in de spelers naar boven."

Yannick Timmerman (speler U17-ploeg):
"Wat een schitterend seizoen voor Eksaarde. Als U17-speler is het mijn grote droom om ooit zelf in de eerste ploeg te staan en dingen zoals vandaag mee te maken. Ook met U17 spelen we kampioen op het veld van Sparta Waasmunster. Toch was dat niet de mooiste match, maar wel die tegen Avanti Stekene. Dat was een rechtstreeks duel om de titel en we klopten hen met 2-1 op ons eigen veld. Hoe groot het aandeel van onze trainer Koen Heye is? 99%. Zonder Koen was dit nooit gelukt."

Jordy Heirman (speler A-reserven):
"We hebben met z'n allen geschiedenis geschreven in Eksaarde. Twee seniorenploegen kampioen in hetzelfde seizoen: dat maken we nooit meer mee, laat ons eerlijk zijn. Weet je wat ik nog het mooist van al vind? Dat net Jarno De Maesschalck ons op Rupelmonde naar de titel kopt. Hij is één van mijn beste vrienden en een rasechte 'Gezôardeboy'. Het is gewoon prachtig om te zien hoe alles in elkaar klikt: iedereen schiet bijzonder goed met elkaar op. Eksaarde leeft als nooit te voren."

Gianni Cardon (supporter FCE en speler zondagsreserven):
"Eksaarde dat kampioen speelt: het is toch niet gezond voor een mens. Je moet maar eens kijken hoeveel bier hier in het rond vliegt. Schitterende hoogdagen voor FCE!"


kampioenfoto


 

FCE op Facebook

Derde provinciale E

# Team WG PTN
1 Yellow Blue SK Beveren 30 71
2 Kallo 30 62
3 Melsele B 30 51
4 FC Moerbeke 30 50
5 Oudegem 30 49
6 St.Pauwels 30 45
7 Sportkring Kemzeke 30 44
8 FC Eksaarde 30 44
9 Rangers Opdorp 30 41
10 Meerdonk 30 37
11 Klinge 30 35
12 SKB.St.Niklaas 30 33
13 SK Gerda 30 32
14 VK.Robur B 30 31
15 Tielrode 30 27
16 Bosdam Beveren 30 21

WebbeheerBezoekers

We hebben 29 gasten online

VoetbalweerAlle rechten voorbehouden - FC Eksaarde © 2018