Home Home Derby tegen FC Daknam eindigt onbeslist op 2 - 2
Derby tegen FC Daknam eindigt onbeslist op 2 - 2 PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Webteam   
vrijdag 13 januari 2017 14:50
Voor een talrijk opgekomen publiek startten de beide teams eerder behouden aan de derby. Net toen de thuisploeg het laken wat meer naar zich toetrok, volgde een eerste koude douche. Na een mindere inspeelpass en dito controle door de FCE-boys, zette FC Daknam een razendsnelle counter op, mooi overhoeks afgewerkt door Jonas Ingels, nota bene een oud speler van FCE (0 – 1). Lang stond deze stand echter niet op het scorebord want even later kan Khalid Ouahamdi de netten bol zetten na een gemeten voorzet van Koen Roels (1 – 1). Khalid scoorde eveneens tegen zijn ex-ploeg…FC Eksaarde had de smaak nu te pakken en ging vlot door op zijn elan, zeker nadat bezoeker Björn Everaert (ook al een oud FCE-speler) een lichte rode kaart kreeg waardoor de bezoekers nog meer dan een helft met 10 tegen 11 mochten spelen. Maar het doelhout wou deze week zijn medewerking niet verlenen aan de thuisploeg. Eerst schilderde Koen Roels bij zijn vrije trap de bal enig mooi rond de muur, maar belandde die bal tegen de binnenkant van de kruising en zo via de rug van keeper Karel Carpentier net naast het doel buiten. Op slag van rust zette Sven De Backer zich goed door op rechts, maar zijn voorzet werd door Pieterjan Boon van dichtbij eerder onbegrijpelijk nog tegen de dwarsligger getrapt! Ruststand 1 – 1 dus.

De tweede helft was eerder eenrichtingsverkeer naar het doel van FC Daknam. Maar je hebt zo van die dagen dat niks lukt, of beter gezegd alles tegen zit. Kans na kans werd door de thuisploeg om zeep geholpen. Doelman Carpentier speelde hier een rol in, maar ook de spelers van FCE gingen niet altijd vrijuit. Kansen werden onbesuisd over getrapt, of de laatste pass was te slordig om voor doelgevaar te kunnen zorgen. Als dan ook nog Sven de paal treft en Khalid op de onderkant van de dwarsligger trapt, weet je dat één tegenprik voldoende kan zijn om afgestraft te worden. En zo geschiedde dus… Bij een zeldzame counter ging de bezoekende spits gretig over het been van kapitein Franky Janssen en de scheidsrechter twijfelde niet: penalty. Daan Heungens werd kansloos achtergelaten (1 – 2). Een blamage dreigde zich te voltrekken voor de thuisploeg. Tot in de 93’ minuut Nicolas Cassier (idd, ex Daknam) een solo foutief gestuit zag net voor de grote backlijn. Koen Roels stond al klaar om deze laatste kans op puntengewin eventueel te verzilveren, als plots Daan kwam aangespurt om de vrije trap te komen nemen. Dat onze keeper een penaltyspecialist was, wisten we al, zou hij het ook kunnen op vrije trap? En ja hoor, Daan plaatste de bal perfect over de muur recht de kruising in (2 – 2)! Een kleine euforie maakte zich meester over de thuisploeg, terwijl de bezoekers op dat moment wel door de grond konden zakken van (begrijpelijke) frustratie. Echter, ook de euforie van de thuisploeg was snel bekoeld toen de referee de wedstrijd even later affloot en men weldegelijk besefte dat men een mooie kans op een driepunter had laten liggen.

Zo eindigde deze derby op een al bij al gezien billijk gelijkspel, ieder een puntje waar in feite geen van beide ploegen iets met opschiet in het klassement. Volgende week maken we de verplaatsing naar FC Destelbergen. Supporters op post!

FCE speelde met:
Daan Heungens, Sven De Backer, Frankie Jansen, Ruben Bauwens, Pieterjan Boon (78’ Isaac Verniers), Ruben Lagaet, Koen Van Laere (67’ Ken Van Daele), Nicolas Cassier, Koen Roels, Sebastian De Loose, Khalid Ouahamdi. Chris De Meyer en Hannes Buyle kwamen niet in actie.

 

Sponsordag

No images

Mosselfestijn

No images

Tappers en scheidsrechters

lijsttapscheids.png

WebbeheerDerde provinciale E

# Team WG PTN
1 Young Blue SK Beveren 7 17
2 Sportkring Kemzeke 7 17
3 Herleving Sportief Sint-Pauwels 7 15
4 SK Oudegem 7 13
5 KVK Svelta Melsele 7 12
6 FC Moerbeke 7 12
7 Rangers Opdorp 7 10
8 FC Eksaarde 7 10
9 KSK Kallo 7 9
10 SK Gerda-Waasland 7 7
11 White Star Meerdonk 7 7
12 KVK Robur 7 7
13 FC Bosdam Beveren 7 7
14 KSK Klinge 7 5
15 Sportkring Belsele 7 5
16 VK Tielrode 7 2

Bezoekers

We hebben 42 gasten online

VoetbalweerAlle rechten voorbehouden - FC Eksaarde © 2018