Home Home FC Eksaarde verliest nipt de derby tegen SV Zaffelare
FC Eksaarde verliest nipt de derby tegen SV Zaffelare PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Luc Mulle   
vrijdag 27 januari 2017 13:39
De thuiswedstrijd tegen de buren uit Zaffelare leverde opnieuw geen overwinning op. Integendeel, op een diefje kwamen de bezoekers de drie punten wegkapen. De eerst helft had echt weinig om het lijf. Zaffelare stak één keer de neus aan het venster, zonder groot gevaar en ook FCE kreeg één grote kans. Een voorzet van rechtsachter Jarno De Maesschalck werd door Koen Van Laere enig mooi achter het steunbeen binnen getikt. Jammer genoeg zag de grensrechter Koen in buitenspel staan, wat ons betreft een discutabele beslissing... 0 – 0 aan de rust dus.

De tweede helft was amper begonnen of we stonden al met 10 man te voetballen. Eerst krijgt Ruben Lagaet een lichte gele kaart, even later gevolgd door een tweede, eerder onbezonnen gele kaart. Ook T1 Jo mag in diezelfde fase het terrein verlaten en vliegt “achter de platen” zoals men dat dan zo mooi zegt. FCE nog meer dan een half uur met een man minder dus. Toch was dit niet in het spelbeeld te zien, Eksaarde is en blijft de iets betere ploeg. De wedstrijd lijkt op een brilscore te eindigen, maar een kwartier voor het einde slaat het noodlot alweer toe. Na een hoekschop van Zaffelare krijgt keeper Daan Heungens de studs van een bezoeker in zijn bovendij gepland. De jonge scheidsrechter laat echter doorspelen en de bezoekers aarzelen niet om de bal via de paal over de doellijn te werken (0 – 1). Het sein voor FCE om met eerst drie en nadien zelfs vier spitsen te gaan spelen. Maar wat er ook geprobeerd werd, de achterhoede van SV hield alles goed onder controle.

Zo verliest FCE terug belangrijke punten in de strijd voor het behoud. Volgende week spelen we onze inhaalwedstrijd in en op het veld van FC Destelbergen. Supporters op post aub..!!

FCE speelde met:
Daan Heungens, Jarno De Maesschalck, Sven De Backer (69’ Isaac Verniers), Ruben Bauwens, Pieterjan Boon (89’ Nils Tollenaere), Ruben Lagaet, Bart De Koning, Koen Van Laere, Koen Roels, Jonas Munghen ( 57’ Pascal Van Hese), Khalid Ouahamdi. Hannes Buyle kwam niet in actie.

 

Sponsordag

No images

Mosselfestijn

No images

Tappers en scheidsrechters

lijsttapscheids.png

WebbeheerDerde provinciale E

# Team WG PTN
1 Young Blue SK Beveren 7 17
2 Sportkring Kemzeke 7 17
3 Herleving Sportief Sint-Pauwels 7 15
4 SK Oudegem 7 13
5 KVK Svelta Melsele 7 12
6 FC Moerbeke 7 12
7 Rangers Opdorp 7 10
8 FC Eksaarde 7 10
9 KSK Kallo 7 9
10 SK Gerda-Waasland 7 7
11 White Star Meerdonk 7 7
12 KVK Robur 7 7
13 FC Bosdam Beveren 7 7
14 KSK Klinge 7 5
15 Sportkring Belsele 7 5
16 VK Tielrode 7 2

Bezoekers

We hebben 60 gasten online

VoetbalweerAlle rechten voorbehouden - FC Eksaarde © 2018