Home Home FCE kan de leider niet verontrusten en verliest zwaar
FCE kan de leider niet verontrusten en verliest zwaar PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Webteam   
donderdag 02 februari 2017 14:52
De verplaatsing naar de nog steeds ongeslagen leider is op een sisser uitgelopen voor de troepen van Jo Clauwaert. Al van bij de start van de wedstrijd nam de thuisploeg het heft in handen. Dit resulteerde al vlug in enkele kansen, maar debutant Hannes Buyle (die de zieke Daan Heungens in doel verving) stond voorlopig pal op elke poging. Ook werd Hannes één keer geholpen door het doelhout, wanneer een geplaatste vrije trap pardoes op de paal belandde. Toch kwam FCE in deze wedstrijd op voorsprong. Een gemeten voorzet van Koen Roels werd door Pieterjan Boon op sublieme wijze in doel gedevieerd (0 – 1). Het sein voor de thuisploeg om het gaspedaal nog wat dieper in te duwen en de gasten nog meer op hun eigen helft terug te drukken. Maar eerlijk is eerlijk, echt uitgespeelde kansen kwamen hier niet uit voort, de bezoekers hielden de organisatie goed op orde. Doch, de druk werd steeds groter en groter en bij een zoveelste (onterechte deze keer) vrije trap verdween de bal in de winkelhaak en was Hannes alsnog eraan voor de moeite (1 – 1).

Na de rust waren het, eerder verrassend, de bezoekers die het balbezit opeisten. Het gevolg waren enkele kleine pogingen tot doelkansen, maar ook hier zat er weinig of geen gevaar in. Nadat de thuisploeg het evenwicht hersteld had, bloeide de wedstrijd ietwat dood, langs beide kanten waren er amper kansen te noteren. Maar toen Mariakerke begon met zijn wissels, sloeg de vlam opnieuw in de pan…en werden we op amper 3 minuten tijd op een dubbele achterstand geplaatst. Eerst eveneens via een flankvoorzet die aan de 2de paal werd verzilverd (2 – 1), even later met een schot uit de 2de lijn dat onhoudbaar binnen ging (3 – 1). FCE kon hier weinig tegenover zetten, al kreeg vijf minuten voor tijd de ingevallen Jonas Munghen nog een mooie kans op de aansluitingstreffer. Zijn poging werd echter net op de lijn en voor de neus van de inglijdende Tjeppo gestopt door de keeper. Wie weet wat hier nog mogelijk geweest was…Maar bij de daaropvolgende tegenaanval scoorden de lokalen hun 4de treffer en was de match gespeeld (4 – 1). Het licht ging uit bij de FCE-boys, wat in de slotminuten nog een vijfde (5 – 1) en een zesde (6 – 1) treffer tot gevolg had.

Zo liep FCE de grootste nederlaag tot nu toe van het seizoen op, tegen een tegenstander die toch een maatje of twee te groot was voor onze jongens. Volgende week trachten we de drie punten thuis te houden tegen Standaard Muide, één van de oudste clubs uit de regio Gent. Supporters op post!

FCE speelde met:
Hannes Buyle, Jarno De Maesschalck, Sven De Backer (’71 Nils Tollenaere), Bart De Koning, Ruben Bauwens, Pieterjan Boon (74’ Jonas Munghen), Koen Van Laere, Nicolas Cassier, Koen Roels (79’ Isaac Verniers), Sebastian De Loose, Khalid Ouahamdi. Rudiger Van Raemdonck kwam niet in actie.

 

Sponsordag

No images

Mosselfestijn

No images

Tappers en scheidsrechters

lijsttapscheids.png

WebbeheerDerde provinciale E

# Team WG PTN
1 Young Blue SK Beveren 7 17
2 Sportkring Kemzeke 7 17
3 Herleving Sportief Sint-Pauwels 7 15
4 SK Oudegem 7 13
5 KVK Svelta Melsele 7 12
6 FC Moerbeke 7 12
7 Rangers Opdorp 7 10
8 FC Eksaarde 7 10
9 KSK Kallo 7 9
10 SK Gerda-Waasland 7 7
11 White Star Meerdonk 7 7
12 KVK Robur 7 7
13 FC Bosdam Beveren 7 7
14 KSK Klinge 7 5
15 Sportkring Belsele 7 5
16 VK Tielrode 7 2

Bezoekers

We hebben 52 gasten online

VoetbalweerAlle rechten voorbehouden - FC Eksaarde © 2018