Home Home FC Eksaarde klopt VSV Gent in eigen huis
FC Eksaarde klopt VSV Gent in eigen huis PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Webteam   
vrijdag 17 februari 2017 10:00
De verplaatsing naar het 3de geklasseerde VSV Gent kondigde zich als een lastige klus aan. Kapitein Koen Van Laere kwam wel terug uit een gele schorsingsdag, maar nu viel Nicolas Cassier uit met een liesblessure. Opnieuw een tegenslag dus, wetende dat al geruime tijd Frankie Janssen en Pascal Van Hese eveneens dienen gemist te worden. De ploeg liet het echter niet aan zijn hart komen en begon de wedstrijd in overdrive. De thuisploeg had dit duidelijk niet verwacht, en ondanks de massale vocale steun langs de zijkant werden ze van het kastje naar de muur gespeeld. Werkelijk alle duels werden door onze jongens gewonnen waardoor FCE op regelmatige basis een mooie aanval kon opzetten. Kansjes kwamen er, onder andere voor Khalid Ouahamdi, maar hij plaatste zijn kopbal over het nochtans lege doel. Ook Koen Van Laere kon zijn schot niet kadreren na een mooie actie via Koen Roels en Sebastian De Loose. Wanneer diezelfde Tjeppo even later de ganse linkerflank oprolt, is Sven De Backer goed gevolgd om de oververdiende voorsprong op het bord te duwen (0 – 1). Eksaarde krijgt nog één levensgrote kans om met een dubbele bonus de rust in te gaan, maar de kopbal van opnieuw Khalid wordt door de keeper tot tegen de paal geduwd, waarna hij tergend traag over de doellijn rolt totdat een thuisspeler hem nog net kan ontzetten alvorens iemand van ons hem kan binnen trappen. Een iets meer alerte houding van onze spitsen had hier een doelpunt kunnen betekenen. Ondertussen stond Daan Heungens erbij en keek ernaar. Werkelijk geen enkele bal heeft die moeten pakken tijdens de ganse eerste helft.

Tijdens de rust donderde het in de thuiskleedkamer en dat hebben we geweten ook. VSV begon verschroeiend aan de tweede periode, en Daan mocht al snel zijn kunnen tonen op een poging uit de tweede lijn. Even later dient hij alweer paraat te zijn op een schot vanop korte afstand, maar de druk werd alsmaar groter en een tegendoelpunt kon dan ook niet uitblijven. En ja hoor, wanneer op het uur een thuisspeler moederloos alleen staat op de rand van de grote backlijn, is ook Daan er deze keer aan voor de moeite. Iedereen vreesde bij FCE dat het scenario van de laatste weken zich terug ging voltrekken, maar niets was minder waar. FC Eksaarde kreeg weer grip op de match en nam weer het overwicht in de wedstrijd. Tien minuten voor tijd zette Sven een individuele actie op langs rechts, en zijn perfecte voorzet werd door Tjeppo aan de 2de paal binnen gewerkt (1 – 2). Vijf minuten later was het de beurt aan Sebastian om de flank op te rollen, en deze keer was de ingevallen Jonas Munghen bij de pinken om het geruststellende derde doelpunt te netten (1 – 3). FCE kon deze voorsprong met succes verdediging tot aan het eindsignaal, al diende Daan nog één keer de handen uit de mouwen te steken bij een vlam van net buiten het strafschopgebied.

FCE pakt zodoende een verdiende zege en het daarbij horende vertrouwen. Volgende week ontvangen we onze buren uit Zaffelare. Supports op past aub..!!

FCE speelde met:
Daan Heungens, Jarno De Maesschalck (73’ Isaac Verniers), Sven De Backer (89’ Nils Tollenaere), Ruben Bauwens, Pieterjan Boon, Ruben Lagaet, Bart De Koning, Koen Van Laere, Koen Roels (73’ Jonas Munghen), Sebastian De Loose, Khalid Ouahamdi. Siebe Rombaut kwam niet in actie.

 

Spaghettifestijn

No images

Tappers en scheidsrechters

lijsttapscheids.png

FCE op Facebook

Derde provinciale E

# Team WG PTN
1 Young Blue SK Beveren 18 43
2 KSK Kallo 18 34
3 KVK Svelta Melsele 18 33
4 Sportkring Kemzeke 18 33
5 FC Eksaarde 18 32
6 SK Oudegem 18 29
7 FC Moerbeke 18 28
8 Herleving Sportief Sint-Pauwels 18 28
9 Rangers Opdorp 18 23
10 White Star Meerdonk 18 23
11 SK Gerda-Waasland 18 20
12 KVK Robur 18 17
13 KSK Klinge 18 16
14 Sportkring Belsele 18 15
15 FC Bosdam Beveren 18 14
16 VK Tielrode 18 11

WebbeheerBezoekers

We hebben 29 gasten online

VoetbalweerAlle rechten voorbehouden - FC Eksaarde © 2018