Home Home Luc De Maesschalck: 'Behoud doet evenveel deugd als titel'
Luc De Maesschalck: 'Behoud doet evenveel deugd als titel' PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door webteam   
dinsdag 28 maart 2017 18:59
Na de overtuigende 3-0-thuiszege tegen Cercle Melle kon Eksaarde zich verzekeren van een verlengd verblijf in derde provinciale. Op en rond het veld was meteen duidelijk dat de opluchting heel groot was. Ook voorzitter Luc De Maesschalck glunderde en stond ons even te woord na de wedstrijd. "In feite is de opluchting nu even groot als een titel pakken. We hebben hier een heel seizoen naar gewerkt en dat het dan nu lukt, geeft voldoening. Het was een heel moeilijk seizoen. Veel blessures, scoringsproblemen, pech... Maar nu zijn we wel wat euforisch na de redding op twee wedstrijden van het einde, ja" klinkt het bij de FCE-voorzitter.

"Ik moet wel toegeven dat ik niet verwacht had dat we het zo lastig zouden hebben dit seizoen. In ons eerste seizoen terug in derde provinciale stonden we op vijf wedstrijden van het einde nog in de top 5. Dat was toen wel in de Wase reeks. We waren dus wel verbaasd door de sterkte van de Gentse reeks waarin we nu ingedeeld werden. Of we ooit begonnen te twijfelen of we ons wel zouden handhaven in derde? Eerlijk gezegd wel. Ik steek dat niet onder stoelen of banken. Na een sterke start met 9 op 9 haalden we nadien 1 op 18 en toen was er wel even onrust. We hebben toen ook even de puntjes op de i gezet, zowel naar trainer, hulptrainers als spelers toe. Godzijdank heeft dat geloond op het einde van het seizoen", besluit voorzitter Luc De Maesschalck.

Ook hoofdtrainer Jo Clauwaert slaakte een stevige 'oef' na de wedstrijd, die hij trouwens van achter de omheining diende te volgen wegens een wekenlange schorsing. "De opluchting is toch vrij groot, ja. Dat lijkt me logisch. We spelen een heel seizoen onderaan en dan weet je dat het uiteindelijk van details zal afhangen. Vandaag zat het eindelijk eens mee voor ons, ook in die zin dat onze rechtstreekse tegenstanders punten lieten liggen. De laatste 11 wedstrijden konden we slechts 1 keer winnen, maar we speelden wel 7 keer gelijk. Details waren dus belangrijk. Ik heb wel een moment gehad dat ik toch even slecht begon te slapen. Indien we tegen Cercle Melle niet wonnen en Heusden ging winnen op Vinderhoute, zou het er benard uit beginnen zien. Gelukkig is dat niet het geval en hebben we zelf gesproken op het veld", aldus T1 Jo Clauwaert.

En last but not least was uiteraard bestuurslid en spraakwaterval Filip Buyle te vinden voor een woordje. "We zijn opgelucht, maar er is wat mij betreft geen plaats voor euforie. Het is jammer dat we zo lang moesten wachten hebben op deze redding, want we hadden het al een paar weken in eigen handen. Het was achteraf gezien toch een ietwat teleurstellend seizoen. Ik denk dat iedereen zich wat mispakte aan de Gentse reeks. Maar goed, we zijn uiteraard blij dat we ook volgend jaar nog in derde provinciale spelen. Hopelijk is dat wel terug in de Wase reeks", rondt onze gerechtigd correspondent af.


 

Quiz

No images

BBQ

No images

Tappers en scheidsrechters

lijsttapscheids.png

FCE op Facebook

Derde provinciale E

# Team WG PTN
1 Yellow Blue SK Beveren 24 57
2 Kallo 24 52
3 FC Moerbeke 24 39
4 Oudegem 24 39
5 Sportkring Kemzeke 24 39
6 FC Eksaarde 24 38
7 Melsele B 24 36
8 St.Pauwels 24 36
9 Meerdonk 24 30
10 Rangers Opdorp 24 29
11 VK.Robur B 24 27
12 SK Gerda 24 26
13 Klinge 24 26
14 SKB.St.Niklaas 24 24
15 Tielrode 24 20
16 Bosdam Beveren 24 19

WebbeheerBezoekers

We hebben 109 gasten online

VoetbalweerAlle rechten voorbehouden - FC Eksaarde © 2018