Home Home Jo Clauwaert: 'Tevreden over wat ik gezien heb'
Jo Clauwaert: 'Tevreden over wat ik gezien heb' PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door webteam   
vrijdag 28 juli 2017 13:52
FC Eksaarde werkte gisteren de eerste oefenpot van het nieuwe seizoen af. Traditionele tegenstander van dienst waren de buren van tweedeprovincialer SKL Doorslaar. FCE klom na een halfuur spelen op voorsprong. Khalid Ouahamdi verschalkte de bezoekende goalie met een heerlijke lob. Nog voor de rust hingen de bordjes opnieuw in evenwicht: Saïdou Madi Panandétiguiri zette een elfmeter feilloos om. De winnende treffer voor Doorslaar kwam er uiteindelijk een kwartier voor affluiten via Gilles Van Hecke. Zo eindigde de eerste Gezôarse oefenpot met een 1-2-nederlaag, al was niemand daar achteraf mee bezig. We sprokkelden enkele reacties bij trainer en spelers!

Jo Clauwaert (T1): "We hechten absoluut geen belang aan de uitslag van deze wedstrijd. Uiteraard zijn er nog werkpunten, het zou jammer zijn als we nu al klaar waren. Ik heb vooral gezien dat we een goed voetballende ploeg hebben en dat stemt me tevreden. We lagen wel onder tegen Doorslaar, maar dat is geen schande. We stonden goed georganiseerd en gaven achterin weinig weg. We creëerden zelf ook iets te weinig, daar moet aan gewerkt worden. Donderdag spelen we voor de Hofman Cup op het veld van Lembeke. Ook dat zie ik als een oefenwedstrijd, maar het doel ligt iets hoger dan vandaag."

Luc De Maesschalck (voorzitter): "Het was een geslaagde oefenwedstrijd. We begonnen aan de wedstrijd met iets wat op een type-elftal zou kunnen lijken in de competitie. Dat de ruststand dan 1-1 is, dat is hoopgevend naar de toekomst. Ook de nieuwe spelers hebben zich laten zien. Donderdag staat de volgende partij al op het programma. Binnen de voorbereiding is de Hofman Cup toch het voornaamste en meest interessante gegeven, dus ik ben benieuwd wat we daar op de mat zullen brengen. Of ik al een uitspraak wil doen over onze ambitie komend seizoen? Wel, ik denk dat we over een zeer kwalitatieve kern beschikken. Als iedereen fit blijft, denk ik dat we zeker een rol van betekenis zullen spelen in onze reeks."

Bart De Koning: "Iedereen was heel scherp vandaag en dat is fijn om te zien. We zijn zeker versterkt tegenover vorig seizoen. Na een jaar in de Gentse reeks is de honger groot om nu te bewijzen dat Eksaarde meer is dan een ploeg die strijdt om plaats 9 en 10. Vandaag verliezen we dan wel, maar daar zijn we niet mee bezig. Er zijn veel positieve punten naar boven gekomen vandaag. Het belangrijkste was dat iedereen wat speelminuten in de benen heeft. Donderdag staat de volgende match al op het programma. Die bekerwedstrijden zijn ideaal in een voorbereiding. Ze leunen dicht aan tegen de competitie. Het hoeft nog niet echt, maar toch wil je daar als ploeg iets laten zien."

Koen Van Laere: "Met zo'n eerste oefenwedstrijd zijn we zeer tevreden. We hebben onze voet kunnen zetten naast een topper uit tweede provinciale. Er ontbraken bij ons ook nog enkele spelers en iedereen kreeg speelminuten, dus het resultaat is van geen belang. Wat we nog van Koen Van Laere mogen verwachten? Wel, voor mij is dit het afscheidsjaar. We zien wel wat het seizoen brengt. Ik hoop vooral dat ik gespaard blijf van blessures en zoveel mogelijk mijn steentje kan bijdragen aan de ploeg."

Filip Buyle (prominent bestuurslid): "Dat je tegen een ambitieuze tweedeprovincialer verliest is totaal onbelangrijk. We hebben nog een maand te gaan voor de competitiestart. De kern is zeker sterker geworden tegenover vorig seizoen. Vandaag hebben de nieuwkomers enkele mooie dingen laten zien, maar ik vond ook Kevin Van Damme bijzonder sterk vandaag. Ook zulke jongens uit de eigen jeugd komen zeker in aanmerking. Kortom, we gaan van geen enkele tegenstander schrik moeten hebben."

Koen Roels: "Vandaag hebben we zowel offensief als defensief mooie dingen op de mat gebracht. We hebben echt een ploeg met enorm veel potentieel. Als we niet te maken krijgen met blessures, dan staat ons een mooi seizoen te wachten. Daar ben ik van overtuigd."

Ruben Lagaet: "Ik praat niet met de pers. Geen commentaar." 

FCE op Facebook

Derde provinciale E

# Team WG PTN
1 Yellow Blue SK Beveren 30 71
2 Kallo 30 62
3 Melsele B 30 51
4 FC Moerbeke 30 50
5 Oudegem 30 49
6 St.Pauwels 30 45
7 Sportkring Kemzeke 30 44
8 FC Eksaarde 30 44
9 Rangers Opdorp 30 41
10 Meerdonk 30 37
11 Klinge 30 35
12 SKB.St.Niklaas 30 33
13 SK Gerda 30 32
14 VK.Robur B 30 31
15 Tielrode 30 27
16 Bosdam Beveren 30 21

WebbeheerBezoekers

We hebben 15 gasten online

VoetbalweerAlle rechten voorbehouden - FC Eksaarde © 2018