Home Home Eksaarde strijdend ten onder in tweede oefenwedstrijd
Eksaarde strijdend ten onder in tweede oefenwedstrijd PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door webteam   
vrijdag 04 augustus 2017 12:10
Amper vier dagen na de eerste oefenpot tegen SKL Doorslaar stond de volgende al op het programma. Een kalenderwijziging in de Hofman Cup zorgde ervoor dat we reeds op donderdagavond de verplaatsing naar FC Lembeke maakten. Trainer Jo Clauwaert moest zo voor het eerst een 15-koppige selectie afvaardigen uit een relatief brede spelerskern. FCE begon matig aan deze wedstrijd en keek na een dik kwartier al tegen een dubbele achterstand aan. Na een knap afstandsschot en een zeer licht gegeven strafschop hingen de bordjes al op 2-0. Nog voor de rust werd het zelfs al 3-0: een voorzet vanop links werd in één tijd afgewerkt. Een mak FCE kon daar bitter weinig tegenover zetten en kwam er slechts één keer gevaarlijk uit. Bij de thuisploeg werd bovendien nog een tweede (en deze keer wel terechte) strafschop hoog over getrapt.
Tijdens de rust sprak onze T1 zijn troepen uitgebreid toe en dat leek te inspireren. FCE stond beter georganiseerd en begon ook kansen te creëeren. Hoewel Eksaarde aardig uit de hoek kwam, viel een vierde treffer van Lembeke plots toch uit de lucht vallen. Een laterale bal werd onderschept en in één tijd over Daan Heungens in doel gelepeld: 4-0. Twee minuten later voerde FCE een driedubbele wissel door en die frisse wind zorgden meteen voor gevaar. Koen Roels, bezigste der Gezôarse bijen, stuurde de ingevallen Jarno De Maesschalck met een splijtende pass alleen op doel af: 4-1. Negen minuten later scoorde FCE opnieuw: een prachtige knal van Khalid Ouahamdi vloog via de deklat enig mooi binnen: 4-2. En nog geen drie minuten later was het alweer prijs voor FCE. Sven De Backer kon met een stevige inspanning nog een mooie voorzet uit de voeten toveren, Jarno De Maesschalck stond op de juiste plaats om overhoeks binnen te knallen: 4-3! Plots liep het op wieltjes bij FCE. Het was opnieuw Khalid Ouahamdi die na een mooie actie een kanonskogel afvuurde, maar de deklat bracht redding voor de thuisploeg. Achterin werd nog weinig weggegeven door een solide defensie o.l.v. kapitein Bart De Koning en ook de inspanningen van een hardwerkende Sebastian De Loose leverden telkens gevaar op. Vijf minuten voor affluiten leek FCE te krijgen wat het verdiende: Thomas Van Brussel stuurde Khalid Ouahamdi weg, die was sneller dan zijn directe opponent en vond voor doel zijn aanvallende collega Jarno De Maesschalck. Die duwde de 4-4 binnen, maar de scheidsrechter blies tot ieders verbazing voor buitenspel. De man in het zwart drukte zo andermaal zijn stempel op deze nochtans faire wedstrijd. Ondanks een belabberde scheidsrechterlijke prestatie en een matige eerste helft van FCE, kan toch besloten worden dat de rood-witte falanx sterk terugvocht na een 4-0-achterstand.

FCE speelde met:
Daan Heungens, Kevin Van Damme, Bart De Koning, Ruben Bauwens (57' Pieterjan Boon), Olivier Van Driessche (57' Sven De Backer), Ruben Lagaet, Koen Roels, Koen Van Laere (17' Thomas Van Brussel), Stef Hillaert (57' Jarno De Maesschalck), Khalid Ouahamdi, Sebastian De Loose

Trainer Jo Clauwaert: "Als je 4-0 achterkomt, kan je moeilijk spreken van een goede wedstrijd. Eens te meer is gebleken dat we een probleem hebben als we tegen een achterstand aankijken. Aan die mentale weerbaarheid moet gewerkt worden, want dat zag er niet goed uit in onze eerste helft. Ik ben wel tevreden over ons laatste halfuur. Daaruit bleek dat we fysiek wel vrij goed staan, en als het ons wat mee zit kunnen we hier zelfs nog winnen. We trappen nog twee keer tegen de deklat en een doelpunt wordt onterecht afgekeurd. Maar goed, euforie is absoluut niet op zijn plaats. De eerste helft kregen we voetballes en daaruit moeten we lessen trekken. Anderzijds zijn langzaamaan bepaalde spelers zich aan het manifesteren. We gaan nog veel uitproberen in deze voorbereiding, maar toch zie ik al een aantal spelers sterk solliciteren om in september aan de start te verschijnen. Zondag komt Beervelde op bezoek en ik verwacht me daarbij aan eenzelfde type tegenstander als vandaag. Dat wordt opnieuw een interessante oefenwedstrijd."

Luc De Maesschalck (voorzitter): "De eerste helft stelde mij zeer teleur. We gaan met 3-0 de rust in en dan denk je dat de wedstrijd gespeeld is. Gelukkig hebben we dan in de tweede helft onze rug gerecht en mooi weerwerk geboden tegen een sterke tegenstander. Het is aan onze trainer om naar oorzaken te zoeken voor die mindere eerste helft. We kwamen overal twee stappen te kort, de agressiviteit was zoek bij onze spelers. Dat is in de tweede helft wel ruimschoots rechtgezet. Het is fijn om te zien dat we op fysiek vlak al vrij goed staan. We zwaaiden de plak in de tweede helft tegen een ambitieuze daler uit tweede provinciale, en dat is hoopgevend. We verdienen hier een gelijkspel. Ik vraag me nog steeds af waarom de scheidsrechter ons laatste doelpunt afkeurde. Uit de tweede helft valt dus wel heel wat positiefs mee te nemen naar de volgende weken toe."


 

FCE op Facebook

Derde provinciale E

# Team WG PTN
1 Yellow Blue SK Beveren 30 71
2 Kallo 30 62
3 Melsele B 30 51
4 FC Moerbeke 30 50
5 Oudegem 30 49
6 St.Pauwels 30 45
7 Sportkring Kemzeke 30 44
8 FC Eksaarde 30 44
9 Rangers Opdorp 30 41
10 Meerdonk 30 37
11 Klinge 30 35
12 SKB.St.Niklaas 30 33
13 SK Gerda 30 32
14 VK.Robur B 30 31
15 Tielrode 30 27
16 Bosdam Beveren 30 21

Webbeheer



Bezoekers

We hebben 45 gasten online

Voetbalweer



Alle rechten voorbehouden - FC Eksaarde © 2018