Home Home FC Eksaarde wint derby tegen FC Daknam op openingsspeeldag
FC Eksaarde wint derby tegen FC Daknam op openingsspeeldag PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Webteam   
donderdag 07 september 2017 14:24
Na een wisselvallige voorbereiding, waar de ploeg goede wedstrijden afwisselde met mindere prestaties, kon op 3 september het nieuwe seizoen beginnen. FC Eksaarde komt, net als FC Daknam trouwens, opnieuw uit in de Wase E-reeks, die ons toch iets beter zou moeten liggen dan de B-reeks van vorig jaar. En toeval of niet, maar beide “verbannen” ploegen stonden op de eerste speeldag lijnrecht tegenover elkaar tijdens een daverende derby. Ook het massaal opgekomen publiek wist deze opener duidelijk te smaken. Beide ploegen hebben weinig of geen geheimen meer voor elkaar, al hadden de bezoekers ons toch meermaals komen scouten de afgelopen maand. Voor ons was het uitkijken hoe de ex-FCE spelers zouden uit de verf komen tegen hun oude ploeg.

De thuisploeg startte iets gretiger aan de wedstrijd en dit resulteerde al snel in een eerste mooie kans wanneer Jarno De Maesschalck de bal kan doorkoppen naar Khalid Ouahamdi en deze alleen op de keeper kon afstormen. Khalid plaatste de bal lekker in het netje…maar de scheidsrechter keurde het doelpunt (terecht) af voor voorafgaandelijk buitenspel. Niet getreurd, amper 2 minuten later was het opnieuw raak en deze keer telde het doelpunt wel. Thomas Van Brussel werd mooi vrijgespeeld op de flank en zijn gemeten voorzet werd aan de eerste paal binnen gegleden door Koen Roels (1 – 0). Daknam kon dit niet zomaar laten gebeuren, en na twintig minuten kregen zij een identieke kans maar hun spits kon de bal net niet raken waardoor het gevaar geweken was. Aan de overzijde zorgde Jarno De Maesschalck opnieuw voor dreiging maar zijn schot werd met de voet gered door de eeuwig doorgaande Karel Carpentier. Het spel bleef op en neer gaan, en nu was het de beurt aan Jonas Ingels om Daan Heungens op de proef te stellen. Daan slaagde met verve en kon de geplaatste kopbal van Jonas vanonder de dwarsligger halen. Op slag van rust belandde een afstandsschot van Thomas pardoes op de bezoekende paal. Ruststand 1 – 0.

De tweede helf begon desastreus voor FCE. Allereerst viel Bart De Koning uit met een contractuur in de bil, en even later slikten we tot overmaat van ramp de gelijkmaker. Na een hoekschop werd de afvallende bal benut door Jelle Van Damme. Zijn schot ging tergend traag in de rechterbenedenhoek binnen (1 – 1). En nog was de ellende niet gedaan, want ook Thomas kon niet meer verder na een botsing met zijn directe tegenstander, met duizeligheid tot gevolg. Trainer Jo werd zo genoodzaakt zijn ploeg door elkaar te halen, en Daknam kon daar toch ietwat van profiteren. Het eerste kwartier hadden zij dan ook het betere van het spel. Nadien herstelde FC Eksaarde het evenwicht en kregen de bezoekers het steeds meer en meer lastig om de thuisploeg af te houden. FC Daknam diende hiervoor alle middelen te gebruiken, en na een terecht toegekende vrije trap vond Koen Roels het hoofd van Jarno De Maesschalck. Deze keer liet hij Karel geen kans door de bal zuiver in de winkelhaak te koppen (2 – 1). FCE drukte nu even door, en binnen de 4 minuten viel het geruststellende 3de doelpunt. Khalid begon aan één van zijn typische rushes, en bij een draaibeweging in de grote rechthoek kan verdediger Björn Everaert niks anders dan de bal met de hand trachtten onspeelbaar te maken. Strafschop voor FCE en een 2de (overdreven) gele kaart voor Björn. Nieuwkomer Stef Hillaert nam zijn verantwoordelijkheid en zette de strafschop rustig om (3 – 1). Bij de bezoekers gingen de kopjes nu naar beneden, maar FCE kon hiervan niet meer verder profiteren. Er waren nog 2 dotten van kansen, eentje voor kapitein Sebastian De Loose en eentje voor Sven De Backer, maar beiden konden hun individuele actie niet afronden.

Zo neemt FC Eksaarde alvast een schitterende start van het nieuwe seizoen. Maar met de ervaring van vorig jaar in gedachten, is het geen zaak om nu al op onze lauweren te gaan rusten. Volgende week trekken we richting Nederlandse grens om daar FC Klinge te gaan bekampen, steeds een moeilijke verplaatsing.

FCE speelde met:
Daan Heungens, Pieterjan Boon, Bart De Koning (47’ Isaac Verniers), Ruben Bauwens, Olivier Van Driessche, Ruben Lagaet (76’ Sven De Backer), Koen Roels, Thomas Van Brussel (52’ Stef Hillaert), Khalid Ouahamdi, Sebastian De Loose, Jarno De Maesschalck. Siebe Rombaut kwam niet in actie.

 

FC Eksaarde
Min.
FC Daknam
    Koen Roels (1-0) goal    
12’
 
 
48’
goal Jelle Van Damme (1 – 1)
 
53’
 yellow Björn Everaert
Jarno De Maesschalck (2-1) goal    
57’
 
 
60’
yellow Jonas Ingels
 
61’
yellow yellow Björn Everaert
Stef Hillaert (3-1) goal    
61’

 

FCE op Facebook

Derde provinciale E

# Team WG PTN
1 Yellow Blue SK Beveren 30 71
2 Kallo 30 62
3 Melsele B 30 51
4 FC Moerbeke 30 50
5 Oudegem 30 49
6 St.Pauwels 30 45
7 Sportkring Kemzeke 30 44
8 FC Eksaarde 30 44
9 Rangers Opdorp 30 41
10 Meerdonk 30 37
11 Klinge 30 35
12 SKB.St.Niklaas 30 33
13 SK Gerda 30 32
14 VK.Robur B 30 31
15 Tielrode 30 27
16 Bosdam Beveren 30 21

WebbeheerBezoekers

We hebben 25 gasten online

VoetbalweerAlle rechten voorbehouden - FC Eksaarde © 2018