Home Home White Boys St-Niklaas te sterk voor een moedig FC Eksaarde
White Boys St-Niklaas te sterk voor een moedig FC Eksaarde PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Webteam   
vrijdag 06 oktober 2017 12:31
De uitwedstrijd tegen White Boys St-Niklaas staat geboekstaafd als een lastige verplaatsing, zeker omdat de ploeg reeds jaren top in derde is. Anderzijds, deze ploeg “ligt” ons een beetje, dus de wedstrijd kon alle kanten uit.

Dat bleek al snel het geval in de eerste helft, waar beiden ploegen elkaar eerst wat aan het aftasten waren alvorens aan een echt offensief te beginnen. Verrassend genoeg (of toch niet?) was het FCE die het beste van het veldspel had. De White Boys moesten alle zeilen bijzetten om niet tegen een doelpunt aan te lopen. Scoren lukte echter niet voor Eksaarde, integendeel, op slag van rust wist Tim Trogh iedereen te verrassen en joeg hij door een bos van benen de bal laag in de linkerbenedenhoek (1 – 0). Net daarvoor had Jo zijn verdediging moeten herschikken nadat Isaac Verniers met een blessure het veld diende te verlaten. Hij werd op de rechtsachter vervangen door Pieterjan Boon.

Na enkele kleine tactische aanpassingen tijdens de rust, waardoor de ploeg hoger ging spelen, was FCE nu echt wel baas in de tweede helft. Ook de inbreng van Jarno De Maesschalck (die voor de wedstrijd licht twijfelachtig was en daardoor op de bank was begonnen) voor de gekwetste Bart De Koning bracht extra zuurstof bij aan de ploeg. Koen Van Laere krijgt de eerste serieuze kans voor de bezoekers maar zijn schot week af op een thuisspeler en werd daardoor ongevaarlijk. Even later zet Khalid Ouahamdi een persoonlijke actie in die hem brengt tot op de achterlijn. Maar in plaats van de vrije Koen Roels aan te spelen, kiest hij om zelf af te drukken en verdwijnt de bal in het zijnet buiten. Jo gooit dan zijn laatste troef in de strijd en brengt Thomas Van Brussel in voor Koen Van Laere. Thomas laat zich al snel opmerken door gepast te infiltreren in de zestien van de tegenstander, maar ook hij krijgt zijn schot niet voorbij de doelman. Aan de overkant is het steeds uitkijken naar de gevaarlijke counters van White Boys. En vijf minuten voor tijd is het dan toch zover. PJ kan nog net een aanval onderscheppen maar dient hiervoor een foutje te begaan. De daaropvolgende vrije trap wordt door Tom De Cleen loepzuiver in de winkelhaak gedeponeerd (2 – 0). Boeken toe voor de bezoekers en de tweede uitnederlaag op een rij is een feit.

FCE speelde met:
Daan Heungens, Bart De Koning (53’ Jarno De Maesschalck), Isaac Verniers (41’ Pieterjan Boon), Ruben Bauwens, Olivier Van Driessche, Ruben Lagaet, Sven De Backer, Koen Roels, Koen Van Laere (70’ Thomas Van Brussel), Khalid Ouahamdi, Sebastian De Loose. Bjarne Van Der Veken kwam niet in actie.

 

Mosselfestijn

No images

Verenigingsactie

No images

Tappers en scheidsrechters

lijsttapscheids.png

WebbeheerDerde provinciale E

# Team WG PTN
1 Young Blue SK Beveren 11 29
2 Herleving Sportief Sint-Pauwels 11 24
3 Sportkring Kemzeke 11 22
4 FC Eksaarde 11 19
5 KSK Kallo 11 18
6 KVK Svelta Melsele 11 17
7 SK Oudegem 11 16
8 Rangers Opdorp 11 15
9 FC Moerbeke 11 15
10 White Star Meerdonk 11 15
11 KSK Klinge 11 12
12 SK Gerda-Waasland 11 10
13 FC Bosdam Beveren 11 8
14 KVK Robur 11 8
15 Sportkring Belsele 11 8
16 VK Tielrode 11 6

Bezoekers

We hebben 53 gasten online

VoetbalweerAlle rechten voorbehouden - FC Eksaarde © 2018