Home Home FC Eksaarde pakt eerste punt buitenshuis
FC Eksaarde pakt eerste punt buitenshuis PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Webteam   
zaterdag 21 oktober 2017 14:03
FC Eksaarde startte in de 2de zaterdagavondwedstrijd op een rij als een sneltrein. De wedstrijd was amper op gang geblazen, of de bezoekers trokken naar voor en dwongen al snel enkele hoekschoppen af. En het was op één van die hoekschoppen dat Kevin Van Damme de bal heerlijk op de slof nam en de bal enig mooi over de keeper in de verste hoek deponeerde (0 – 1). Even later krijgt Sebastian De Loose een unieke kans, maar zijn kopbal wordt miraculeus gered door de doelman. Het sein voor de thuisploeg om toch enig weerwerk te bieden aan het aanvalsspel van de onzen. Dit resulteerde al snel in een eveneens grote kans maar ook Daan Heungens stond attent te keepen en pakte uit met een ultieme reflex. Net voor het halfuur sloeg het noodlot voor de eerste keer toe wanneer Olivier Van Driessche de wedstrijd dient te staken met een spierscheur. Amper een minuut later staat ineens de gelijkmaker op het bord. Een snelle counter na een mislukte inspeelpass zet twee lokale spitsen alleen voor Daan en die was er uiteraard aan voor de moeite (1 – 1). Toch gaan we met een voorsprong de rust in, want in de 40ste minuut kan Sven De Backer zich doorzetten op links en zijn gemeten voorzet wordt door Khalid Ouahamdi in doel gegleden (1 – 2). In de tijd tussen het doelpunt en de nieuwe aftrap krijgt zijn directe opponent nog een rode kaart onder de neus geduwd wegens onbetamelijke uitspraken richting Khalid. We gingen dus met een goed gevoel naar de kleedkamers.

In de tweede helft kwam het er op aan snel het geruststellende 3de doelpunt te netten. Jarno De Maesschalck kreeg hier een eerste kans toe na een snelle run richting doelman, maar deze kon nog net met zijn vingertippen de bal naast duwen. Wat later zet opnieuw Sven zich sterk door, maar Jarno heeft deze keer net iets teveel tijd nodig en hierdoor kan er nog iemand de bal van de doellijn vegen. Belsele schuift nu een mannetje door naar het middenveld en gaat achteraan man op man spelen. Jo kiest om de 3 spitsen vooraan te houden, met de hoop het toch nog snel te kunnen afmaken. Echter, Belsele krijgt het middenveld nu meer en meer in handen en ook de beste kansen hierdoor. Ondertussen was ook Thomas Van Brussel geblesseerd uitgevallen en vervangen door Koen Roels. Zeven minuten voor tijd worden de lokalen dan toch beloond voor hun durf en netten ze de 2 – 2. FCE zet nog één keer aan voor een slotoffensief, maar zowel Koen Roels als Tjeppo krijgen de bal niet meer voorbij de keeper.

Zo neemt Eksaarde een eerste puntje mee vanop verplaatsing, maar het is wel met een dubbel gevoel. Het hadden er deze keer wel misschien drie kunnen of zelfs moeten zijn. Volgende week spelen we thuis tegen Robur B en is het tevens ons jaarlijks mosselfestijn.

FCE speelde met:
Daan Heungens, Kevin Van Damme, Pieterjan Boon, Ruben Bauwens, Olivier Van Driessche (25’ Sven De Backer), Ruben Lagaet, Koen Van Laere, Thomas Van Brussel (67’ Koen Roels), Khalid Ouahamdi, Sebastian De Loose, Jarno De Maesschalck (88’ Frankie Jansen). Bjarne Van Der Veken kwam niet in actie.


 

BBQ

No images

Tappers en scheidsrechters

lijsttapscheids.png

FCE op Facebook

Derde provinciale E

# Team WG PTN
1 Yellow Blue SK Beveren 24 57
2 Kallo 24 52
3 FC Moerbeke 24 39
4 Oudegem 24 39
5 Sportkring Kemzeke 24 39
6 FC Eksaarde 24 38
7 Melsele B 24 36
8 St.Pauwels 24 36
9 Meerdonk 24 30
10 Rangers Opdorp 24 29
11 VK.Robur B 24 27
12 SK Gerda 24 26
13 Klinge 24 26
14 SKB.St.Niklaas 24 24
15 Tielrode 24 20
16 Bosdam Beveren 24 19

WebbeheerBezoekers

We hebben 34 gasten online

VoetbalweerAlle rechten voorbehouden - FC Eksaarde © 2018