Home Wedstrijdverslagen
Verslag U21
Verslag FC Eksaarde U21 - Sint Pauwels PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Tom Brioen   
zaterdag 03 maart 2018 16:34
Op 24 februari kregen we bezoek van Sint-Pauwels. Uit het verleden is gebleken dat dit geen gemakkelijke tegenstander is. Onze wedstrijd op Sint-Pauwels werd wel gewonnen met 0-5 maar… dat garandeert niets. Zoals verwacht kregen we een wedstrijd te zien met weinig doelpunten. De Gezoarse aanvalsdrang was er wel maar botste op een verdedigend ingestelde ploeg en een uitstekende doelman. Jaan zijn snelheid, Jules zijn kopballen, geen enkele poging kon Sint-Pauwels doen bibberen. Ze probeerden wel enkele keren een snelle counter op te zetten maar hun pogingen werden perfect opgevangen door Kobe onze centrale verdediger van dienst. Als het dan toch warm werd was Ward er ook nog om de redding te brengen. Dat we met 0-0 gingen rusten was dan ook logisch.

De tweede helft kregen we een zelfde spelbeeld te zien, FCE drong aan en Sint-Pauwels verdedigde. Halfweg de 2e helft kwam er eindelijk het verlossende doelpunt. Jean Petrol forceerde den boel op zijn linkerflank en gaf zo Jules de 1-0 op een presenteerblaadje. Sint-Pauwels moest nu wel komen en we kregen eindelijk wat wedstrijd. Sint-Pauwels sprokkelde een paar kansjes bij elkaar maar hadden hun vizier niet scherp gesteld. In case of… was er nog altijd DE Ward om gepast in te grijpen. In de slotfase was er de verlossende 2-0, Jaan forceerde andermaal de opening en de onze goed gevolgde kapitein ( Kobe) trapte de bal keihard in doel. Cleansheet en 13 opeenvolgende zeges, FCE op kop.

1-0 71’ Jules Snauwaert

2-0 85’ Kobe RzoskaFCE speelde met: Van Damme Ward, De Mol Jordy, Van Peteghem Simon, De Backer Arne, Van Den Berghe, Everaert Arthur, Delvoye Leander, Huybrecht Joren, Snauwaert Jules, Rzoska Kobe, Woltering Jaan, Seghers Benjamin, Bal Robin, De Backer Senne, De Boever Jens.
 
Verslag Dendermonde - FCE U21 PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Tom Brioen   
zaterdag 03 maart 2018 16:32
Op zaterdag 2 februari gingen we op bezoek naar Dendermonde om de uitgestelde wedstrijd van 2/12 in te halen. Het was de enige scalp van de heenronde die we nog mankeerden. Koen kon ditmaal geen beroep doen op vaste doelman Ward, Leander nam voor deze wedstrijd deze taak op zich. Op een moeilijk bespeelbaar veld werd de aftrap gegeven onder een stralende zon. Het werd een stroeve start met een scheidsrechter die vooral veel liet voetballen en bitter weinig fouten bestrafte. In de aftastende beginfase was Jens De Boever met DE goal van de wedstrijd, zijn schot vanop een ( geschatte) 35 m verdween boven de Dendermondse goalie in doel, een lekkere 0-1. Fce trok langzaam het laken naar zich toe en goed halfweg de eerste helft kon Jules zijn zoveelste kopbaldoelpunt van de competitie vieren op aangeven van Viktor. Fce ging op zoek naar het geruststellende derde doelpunt en nam hiervoor wat risico. Een mindere verdedigende actie werd dan ook door Dendermonde genadeloos afgestraft in de slotminuut van de eerste helft. We gingen rusten met gemengde gevoelens, er mocht iets scherper gevoetbald worden.

De tweede helft zette Fce even orde op zaken, even na het startsignaal nam Robbe een bal in één tijd op de slof op aangeven van Jules en gaf de doelman geen schijn van kan. De 1-3 stond op het scheidsrechterblad, wegens gebrek aan scorebord. Dendermonde was even van slag en dankzij hun doelman en voetballende ploeg bleef het spel toch wel vrij goed in balans. Beide ploegen bleven er vol voor gaan. Halfweg was Fce er met de 1-4, Jules scoorde zijn 2e van de middag op aangeven van de mee opgaande Jens die trouwens een sterke wedstrijd speelde. Na de 1-4 bleef Dendermonde zoeken naar doelpunten maar bleven steken op hun eerredder van de 45e minuut.

0-1 6’ Jens De Boever

0-2 21’ Jules Snauwaert

1-2 45’ Dendermonde

1-3 48’ Robbe Brioen

1-4 61’ Jules SnauwaertFce speelde met: Delvoye Leander, De Boever Jens, Rzoska Kobe, De Backer Arne, Van Den Berghe Viktor, Everaert Arthur, Huybrecht Joren, Snauwaert Jules, De Backer Senne, Brioen Robbe, Rombaut Niels, De Mol Jordy, Bal Robin.
 
Verslag U21 op verplaatsing naar Verrebroek PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Webteam   
donderdag 08 februari 2018 11:50

Op 9 december maakten de u21 de verplaatsing naar Verrebroek, geen voorafgaande kennis over deze ploeg bracht fce naar een onbekende tegenstander.


Na het invullen van het wedstrijdblab was het duidelijk dat dit geen gemakkelijke opdracht zou worden. Onze youngsters kregen een halve ploeg van het geboortejaar 97 als tegenstander. Dit werd ook meteen duidelijk van bij de start van de wedstrijd. Op de stevige duels en powerplay van Verrebroek was het even zoeken naar een antwoord. Verrebroek was duidelijk niet van zin om zich zonder slag of stoot gewonnen te geven. Gezoarde zette daar zijn techniek en snelheid tegenover en in de 7e minuut kon Robbe de keeper uit kappen om fce op een gevleidde voorsprong te brengen. De duels bleven potig en Verrebroek kon in de 18e minuut de bordjes op gelijke hoogte brengen. Voor de rust kon Robbe op aangeven van Jules fce opnieuw op voorsprong brengen. Al bij al een verdiende voorsprong voor Gezoarde.

Na de rust werd de wedstrijd potiger en nog steviger. Na het uitbouwen van de voorsprong tot 1-4 ( Leander en Jean Petrol) kreeg de frustratie meer en meer de bovenhand bij Verrebroek. De foutenlast werd zodanig hoog dat er  uiteindelijk toch ( maar) 1 gele kaart werd getoond voor de thuisploeg. De gezoarse verdediging liet ziet op geen enkele fout meer betrappen en kon door een uitstekend keepende Ward de schade beperken tot 1 doelpunt. De thuispartij kreeg er nog 2 tegen de oren in de slotfase, Joren zijn schot verdween in de winkelhaak en Arthur legde de 1-6 eindstand vast.

0-1         7’  Robbe Brioen

1-1         18’ Verrebroek

1-2         28’ Robbe Brioen

1-3         56’ Leander Delvoye

1-4         66’ Jaan Woltering

1-5         88’ Joren Huybrecht

1-6         90’ Arthur Everaert


FCE speelde met: Van Damme Ward, De Mol Jordy, De Backer Arne, Van Peteghem Simon, Seghers Benjamin, Everaert Arthur, Brioen Robbe, Huybrecht Joren, Snauwaert Jules, Rzoska Kobe, Woltering Jaan, De Backer Senne, Delvoye Leander, De Boever Jens, Bal Robin.


Laatst aangepast op donderdag 08 februari 2018 11:56
 
Verslag FCE U21 - Verrebroek PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Tom Brioen   
donderdag 08 februari 2018 00:29
Voor de eerste wedstrijd van het kalenderjaar kregen we bezoek van een recente tegenstander, de stevige ploeg van Verrebroek. De coach had zijn richtlijnen overgedragen aan ondergetekende en vervangende coach Rony. Uit de heenwedstrijd hadden we geleerd dat we nooit gedaan hadden met deze ploeg. Het spelbeeld verliep zoals we min of meer verwacht hadden. Stevige duels, harde tackles maar gelijk opgaand, een tegenstander waar we onze handen en voeten meer dan vol mee hadden. Het spel ging snel over en weer, fce startte gretig om een snelle voorsprong af te dwingen maar Verrebroek stond attent te verdedigen en kwam er meermaals uit. Gelukkig voor ons trapten ze enkel naast doel, en als het dan al eens tussen de palen was stond Ward nog pal.

In de 2e helft werden enkele wissels doorgevoerd en fce begon iets beter te voetballen, er werd iets meer druk gezet door gezoarde. Halverwege de 2e helft had fce zijn voorsprong beet Viktor scoorde de 1-0. Verrebroek was even het noorden kwijt. Even later scoorde Benji de 2-0 uit een moeilijke hoek ( hij had er al eens gemist voor een open doel) en leek buit zogoed als binnen. Toch werd het nog even bibberen want net na de 2-0 scoorde Verrebroek de aansluitingstreffer met nog 10 minuten te gaan. Fce plooide even maar brak niet en bleef ongeslagen.

1-0 72' Viktor Van Den Berghe

2-0 78' Benjamin Seghers

2-1 80' Verrebroek

FCE speelde met: Van Damme Ward, Delvoye Leander, Kobe Rzoska, De Mol Jordy, Seghers Benjamin, Everaert Arthur, Brioen Robbe, Huybrecht Joren, Snauwaert Jules, De Backer Senne, Woltering Jaan, De Boever Jens, Van Opstal Jens, Bal Robin, Van Den Berghe Viktor.
 
Verslag FCE U21 - KV St. Gillis PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Tom Brioen   
donderdag 08 februari 2018 00:27
Op 16 december kregen we het eerste bezoek van de terugronde, de jongens van KV. St. Gillis. De heenwedstrijd werd gewonnen met 3-8 en zou normaal gezien geen probleem mogen zijn maar bij voetbal weet men nooit. Gelukkig voor fce was het zo niet en kregen we een waar doelpuntenfestijn te zien. De wedstrijd werd simpelkes gewonnen met 15-0. Fce ging rusten met de forfaitcijfers. Joren, 2 maal Jules, Jaan en Robbe hadden al goalkes gemaakt.

De tweede helft bleef fce gelukkig het balletje goed rondspelen om het doelpunten saldo nog wat op te drijven. Na amper 52 minuten had Joren zij hattrick binnen dankzij een assist van Robin en een soloactie. In de 60e minuut had Jules zijn hattrick beet met zijn derde van de dag. De tegenstand voor fce was bijzonder zwak maar bleef wel proberen om tevergeefs een vuist te maken. De schuchtere pogingen werden probleemloos door de gezoarse defensie opgevangen. Fce kon zijn spelletje spelen en nog wat doelpuntjes maken. Nu was het Robin die 2 maal scoorde in 2 minuten tijd 'BALE ON FIRE'! Na dit kunststukje was het beurt aan Benji, Arthur en Jens om te scoren. Oh ja, tussendoor had Jean Petrol zijn hattrick ook beet. De eindstand van 15-0 was niet eens overdreven, even ontspannen tijdens de examenperiode kan best leuk zijn.

1-0 9' Joren Huybrecht

2-0 17' Jules Snauwert

3-0 21' Jaan Woltering

4-0 26' Jules Snauwaert

5-0 43' Robbe Brioen

6-0 46' Joren Huybrecht

7-0 52' Joren Huybrecht

8-0 60' Jules Snauwaert

9-0 65' Jaan Woltering

10-0 70' Robin Bal

11-0 72' Robin Bal

12-0 78' Benjamin Seghers

13-0 82' Jens Van Opstal

14-0 84' Jaan Woltering

15-0 89' Arthur Everaert

FCE speelde met: Van Damme Ward, Delvoye Leander, Seghers Benjamin, Everaert Arthur, Bal Robin, Huybrecht Joren, Snauwaert Jules, De Backer Senne, Woltering Jaan, De Boever Jens, Van Opstal Jens, Brioen Robbe, Rzoska Kobe, Van Petghem Simon.
 
« StartVorige1234VolgendeEinde »

Pagina 1 van 4

Derde provinciale E

# Team WG PTN
1 Yellow Blue SK Beveren 30 71
2 Kallo 30 62
3 Melsele B 30 51
4 FC Moerbeke 30 50
5 Oudegem 30 49
6 St.Pauwels 30 45
7 Sportkring Kemzeke 30 44
8 FC Eksaarde 30 44
9 Rangers Opdorp 30 41
10 Meerdonk 30 37
11 Klinge 30 35
12 SKB.St.Niklaas 30 33
13 SK Gerda 30 32
14 VK.Robur B 30 31
15 Tielrode 30 27
16 Bosdam Beveren 30 21

Bezoekers

We hebben 37 gasten online

VoetbalweerAlle rechten voorbehouden - FC Eksaarde © 2018