Home Wedstrijdverslagen Verslag Dendermonde - FCE U21
Verslag Dendermonde - FCE U21 PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 03 maart 2018 16:32
Op zaterdag 2 februari gingen we op bezoek naar Dendermonde om de uitgestelde wedstrijd van 2/12 in te halen. Het was de enige scalp van de heenronde die we nog mankeerden. Koen kon ditmaal geen beroep doen op vaste doelman Ward, Leander nam voor deze wedstrijd deze taak op zich. Op een moeilijk bespeelbaar veld werd de aftrap gegeven onder een stralende zon. Het werd een stroeve start met een scheidsrechter die vooral veel liet voetballen en bitter weinig fouten bestrafte. In de aftastende beginfase was Jens De Boever met DE goal van de wedstrijd, zijn schot vanop een ( geschatte) 35 m verdween boven de Dendermondse goalie in doel, een lekkere 0-1. Fce trok langzaam het laken naar zich toe en goed halfweg de eerste helft kon Jules zijn zoveelste kopbaldoelpunt van de competitie vieren op aangeven van Viktor. Fce ging op zoek naar het geruststellende derde doelpunt en nam hiervoor wat risico. Een mindere verdedigende actie werd dan ook door Dendermonde genadeloos afgestraft in de slotminuut van de eerste helft. We gingen rusten met gemengde gevoelens, er mocht iets scherper gevoetbald worden.

De tweede helft zette Fce even orde op zaken, even na het startsignaal nam Robbe een bal in één tijd op de slof op aangeven van Jules en gaf de doelman geen schijn van kan. De 1-3 stond op het scheidsrechterblad, wegens gebrek aan scorebord. Dendermonde was even van slag en dankzij hun doelman en voetballende ploeg bleef het spel toch wel vrij goed in balans. Beide ploegen bleven er vol voor gaan. Halfweg was Fce er met de 1-4, Jules scoorde zijn 2e van de middag op aangeven van de mee opgaande Jens die trouwens een sterke wedstrijd speelde. Na de 1-4 bleef Dendermonde zoeken naar doelpunten maar bleven steken op hun eerredder van de 45e minuut.

0-1 6’ Jens De Boever

1-2 45’ Dendermonde

1-3 48’ Robbe Brioen

Fce speelde met: Delvoye Leander, De Boever Jens, Rzoska Kobe, De Backer Arne, Van Den Berghe Viktor, Everaert Arthur, Huybrecht Joren, Snauwaert Jules, De Backer Senne, Brioen Robbe, Rombaut Niels, De Mol Jordy, Bal Robin.

Verenigingsactie